Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Процедура за близо 70 млн. евро (136 226 120 лв.) ще стартира до месец по Оперативна програма „Иновации и конкурентоспособност“ /ОПИК/. Целта на подкрепата за малките и средни предприятия (МСП) е да се увеличат инвестициите в енергийно ефективни технологии. Това стана ясно  по време на представяне на проектобюджета на Министерството  на иновациите и растежа в Комисията по икономическа политика и иновации в Народното събрание.

Средствата за процедурата по ОПИК са от транша за 2022 г. на инструмента REACT-EU. Планира се да бъдат използвани при възстановяването на инвестиционната  дейност на МСП, сериозно възпрепятствана от ограничителните мерки във връзка с COVID-19, и при справянето с прехода към зелена икономика. Мярката е от особено значение в контекста на значителното увеличение на цените на електроенергията и природния газ.

„Още близо 10 млн. лв. са осигурени по процедурата за т. нар. Големите малки компании, като по този начин над 170 фирми от резервните списъци по нея ще могат да получат финансиране по програмата“.

Очаквайте скоро и повече подробности.